Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Twin Properties

De Haan ligt langs de kustlijn op het grondgebied van Klemskerke en Vlissegem en werd verkozen tot het mooiste dorp aan de Belgische kust. Het biedt u alle rust die u zoekt.

Het Duinbossenpad is een wandelroute waarmee u de omgeving van De Haan kunt verkennen. Dit gebied is 157 ha groot en is een prachtig natuurgebied. U vertrekt vanuit het charmante tramstationnetje van De Haan en wandelt via de Concessie, de villawijk uit 1889, naar de prachtige bossen. Hierna wordt via het strand richting Wenduine gestapt. Deze wandelroute brengt u naar de Spioenkop, een uitkijkhuisje op het bijna hoogste natuurlijke punt van de kust.

Naast de prachtige natuur zijn er ook heel wat bezienswaardigheden, zoals het parkdomein La Potinière in De Haan. Het werd ontworpen door urbanist Joseph Stübben in de 20e eeuw en is in 2000 volledig vernieuwd. Hier worden vaak concerten georganiseerd of tal van andere activiteiten. . De klokkentoren van de plaatselijke kerk is dan weer een beschermd monument.

Maakt u liever een familie uitstap met de kinderen? De Haand biedt u een circuspretpark met een speelterrein vol toestellen, speelgoed en speelimpulsen, zelfs bij regenweer.

De Haan heeft een familiale karakter en straal gezelligheid en gastvrijheid uit. Op deze manier verovert De Haan het hart van vele vakantiegangers.

Het absolute sterktepunt van deze badstad is zijn geschiedenis. Op 29 juli 1889 werd een contract tussen de Belgische staat en de architecten Eduard Colinet en Passenbronder goedgekeurd voor de verhuring van 50 ha. duinen. Dit grondgebied kreeg de naam De Concessie. De Haan bleef het karakter van een villapark houden. Hier mocht slechts één zesde van de grond worden bebouwd,  er mocht geen hoogbouw zijn en er moest zoveel mogelijk bos zijn tegen de wind.

Rond de 20e eeuw begon De Haan ook buitenlandse toeristen aan te trekken waardoor De Haan toerisme, werk en welvaart bracht. Gedurende de eerste helft van de twintigste eeuw waren er soms spanningen tussen de concessiebewoners en de gemeentebesturen van Vlissegem en Klemskerke. Men kreeg de vraag naar zelfstandigheid, maar De Haan bleef een deel van de twee gemeenten.

In 1977 werden de gemeenten Klemskerke, Vlissegem en Wenduine samengevoegd en werden de nieuwe gemeente De Haan.